Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Kwade Hoek

De punt van de Kwade Hoek is weer open voor natuurliefhebbers. Vanaf 15 maart tot 15 augustus is dit gebied niet toegankelijk in verband met het broedseizoen. Afgelopen vrijdag had ik besloten om de foto uitrusting eens thuis te laten en te gaan voor een wandeling door dit aparte gebied. Bij laag water is het een soort wadlopen op kleine schaal waarbij je soms tot over je enkels wegzakt in het zand/modder.
Echter kan ik fotografie nooit helemaal los laten en gaan de compactcamera’s wel mee en daar had ik geen spijt van.

Op de punt van de kwade hoek kon ik genieten van het weidse uitzicht over met name de zandvlakte met in de verte het groen van de duinen. Daarboven een blauwe lucht met van die mooie Nederlandse wolken. Met mijn G1x Mk 3 (eigenlijk een 80D in het klein) kon ik daar dan toch nog wat mooie foto’s van maken.

Verderop langs de kust spoelde aardig wat Blauwe haarkwallen aan. Nog lekker vers en schoon en ook daar heb ik een aantal bijzondere foto’s kunnen maken. Ik had het nog nooit zo goed kunnen bekijken; de fopspeenvormige opening in de kwal waar het water naar binnen gaat en het voedsel eruit wordt gefilterd.

Ik had ook de DJI Mini 2 drone in mijn kleine compacte rugtasje gestopt met het idee om van bovenaf wat foto’s te maken van dit landschap, maar helaas was stond er er een stevige wind en kreeg ik meerdere waarschuwingen in de app te zien dat de wind te sterk was voor deze kleine drone. Later nog maar eens een herkansing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *