Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Kennemerduinen

Volgens de weersvoorspellingen wordt het goed weer. Dus ik vertrek op tijd naar de Kennemerduinen. Ik had gezien dat de voorkant van het Vogelmeer vol staat met de bloeiende grote kattenstaart. Als ik vertrek schijnt inderdaad de zon door de wolken en belooft het de mooie mix van blauwe lucht en wolken te worden waar ik op hoopte. Onderweg wordt de bewolking steeds dikker en zie ik eigenlijk alleen nog maar een donkere lucht hangen.

Kennemerduinen

De geheel bewolkte lucht hangt er ook nog als ik op de parkeerplaats sta bij het bezoekerscentrum van de Kennemerduinen. Het is nog even lopen naar het Vogelmeer en gelukkig verschijnen er langzaamaan wat blauwe plekken in de lucht. Bij het Vogelmeer aangekomen zie ik inderdaad een groot veld met de bloeiende, paarse grote kattenstaart. Als ik eenmaal mijn compositie heb is het even wachten totdat de zon achter een wolk vandaan komt om de foto met wat zonlicht op het landschap te maken. Een stukje verderop zie ik een aantal oeverzwaluwen zitten. Met de mooie achtergrond van de grote kattenstaart maak ik daar ook wat foto’s van. Ik maak vanuit verschillende hoeken en plaatsen foto’s van dit prachtige gebied. Daarna loop ik via een andere route terug naar de parkeerplaats.

Op een gegeven moment zie ik een ree tussen de bomen staan. Het is voor het eerst dat ik een ree recht aan kan kijken zonder dat hij zich omdraait en ik alleen de kont nog zie. Ik leg mijn rugtas op de grond en doe hem voorzichtig open om mijn camera met de 100-400mm lens te pakken. Er eigenlijk van overtuigd dat als ik me weer opricht ik een verlaten plek zal zien zoals wel vaker gebeurd met dieren. Mijn verbazing en geluk is dan ook groot als hij er nog steeds staat. Ik maak een aantal foto’s en opeens duikt zijn partner aan de andere kant van de boom op. Ook van haar kan ik een paar foto’s nemen voordat ze alle twee tot de conclusie komen dat ik geen bedreiging vorm en weer rustig verder gaan met grazen. Helaas draaien ze zich hier wel bij om en lopen ze langzaam maar zeker uit mijn zichtsveld.

IJmuiden

Eenmaal terug op de parkeerplaats is het nog maar net het begin van de middag en ik besluit nog even om te rijden naar de noordpier bij IJmuiden. Vanaf die plek kijk je vanaf het duin op het gigantische complex van de hoogovens van Tata Steel. Aan de andere kant van de duinen blijken er flink wat golven te zijn. Het waait niet hard en ik vermoed dat het door de stroming van het inkomende vloed komt die het water in de hoek drukt tussen de kust en de noordpier. Met de 100-400mm druk ik de golven in elkaar en dat levert leuke plaatjes op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *