Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Hellevoetsluis

Op stap met de nieuwe camera. Ik heb de overstap gemaakt naar een spiegelloze camera en mijn 5D Mark IV in geruild voor een R5. Inmiddels heb ik de 5D en de EF24-105 lens ook al verkocht. Samen met de cashback actie van Canon heb ik de opbrengst daarvan weer omgezet in twee nieuwe lenzen; de RF 24-105 f/4L en de RF 100 f/2.8L Macro. De belangrijkste voordelen van deze nieuwe camera zijn voor mij de volgende:

  • Aantal megapixels; 45 voor de R5 vs 30,4 op de 5D IV
  • Uitklapbaar scherm. Dat was echt een gemis op de 5D. Voor lage standpunten en macro (paddenstoelen) is dat echt ideaal en hoef ik me niet meer in bochten te wringen om op het scherm te kijken
  • Verbeterde autofocus. Niet alleen is deze sneller en preciezer, ook kan hij ogen en dieren volgen, dat laatste is natuurlijk heel handig voor de vogelfotografie
  • IBIS oftwel In Body Image Stabilization. In combinatie met de nieuwe RF lenzen geeft dit systeem een stabilisatie tot wel 7 stops. Je kan dus langer uit de hand fotograferen.

Vorige week ben ik al even met de nieuwe camera op pad geweest bij de Rottemeren en vandaag hoopte ik op een mooi zonsopkomst bij de vuurtoren van Hellevoetsluis. Maar helaas. Stevige wind, veel bewolking en af en toe een spatje regen. Niet de beste en mooiste omstandigheden. We hopen op beter weer en gaan later nog eens een nieuwe poging doen.

Vuurtoren Hellevoetsluis
Vuurtoren Hellevoetsluis
Vuurtoren Hellevoetsluis