Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Hellegatsplaten

Het is even rustig geweest met de fotografie. Hitte in de laatste week van de vakantie trokken mij naar het strand. De lange mooi droge zomer werd vervolgens opgevolgd door een periode van regen. En tot slot vroegen andere dingen even mijn aandacht. Maar deze zondag was het dan eindelijk weer zover, en jawel, ik kon mijn nieuwe Canon EOS R7 uit gaan proberen.

De Canon EOS R7 is de eerste spiegelloze camera met een crop sensor. Voor natuurfotografie geeft dit je een vergrotingsfactor van 1.6x extra. Dit is een ideale combinatie met de 100-400mm lens en de 1.4X converter. Vandaag dus mijn eerste ervaringen met deze camera.

Ik kwam er helaas pas later achter dat op een of andere manier de imagestabilisatie op mijn lens uit stond. Dat betekende helaas dat vooral de uit de hand genomen foto’s bewogen waren. De foto’s die ik zonder IS maakte vanaf mijn statief met schommelkop van de Fjördenpaarden en Heckrunderen zijn over het algemeen wel prima gelukt. Gelukkig ook de foto’s van de reeën die plots te voorschijn kwamen.

Kippen en Hanen

Bij het haventje bij de Volkeraksluizen lopen een stel kippen en hanen los en pas daar kwam ik er achter dat IS uit stond. Die kippen en hanen met hun kuikens is sowieso een apart verhaal. Blijkbaar zijn ze gewend om gevoerd te worden. Eerst zag ik alleen de bruine moederkip met haar vele jongen. Toen ik uitstapte om daar wat foto’s van te maken kwamen in een keer van alle kanten kippen en hanen te voorschijn. Wat afstand scheppen tussen mij en de kippen/kuikens was ook lastig want ze bleven op me af komen in de hoop op voedsel. Pas toen ik rustig op de grond ging zitten gingen ze weer hun eigen gang en kon ik een paar leuke foto’s nemen.

Op de weg terug nog weer even gestopt bij de Fjördenpaarden en de heckrunderen voor een herkansing met wel de imagestabilisatie aan. Happy met de foto van het hoofd van een van deze paarden.

Prima tevreden trouwens met mijn nieuwe aanwinst. De R7 is voor mij een prima tweede body speciaal voor wildlife en vogelfotografie. Mooie snelle autofocus met tracking zoals ik bij de R5 ook al gezien had.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.