Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

HBN5

Afgelopen vrijdag weer eens een fotohut van Han Bouwmeester gehuurd. HBN5 deze keer.
Samen met collega, vriend en fotomaatje Patrick waren we even na half acht aanwezig bij de hut. Al bij het neerleggen van het voer vlogen de koolmezen, pimpelmezen en glanskoppen over ons heen. Met een beetje geduld hadden ze waarschijnlijk uit mijn hand gegeten. Terwijl we in de fotohut bezig waren met het opstellen van onze camera’s en op zoek waren naar de optimale instellingen zaten de vogels al te snoepen van al dat lekkers. De gepelde doppinda’s die ik speciaal voor eekhoorntjes had meegenomen werden door de koolmezen gestolen.

Achteraf niet erg want de eekhoorn liet zich niet zien. In het boekje met waarnemingen van eerdere bezoekers was te zien dat al geruime tijd de eekhoorn zich niet had laten zien.
Dat werd dubbel en dwars goedgemaakt door de sperwer die langs kwam om even lekker een bad te nemen in het ondiepe water van de vijver die voor de hut ligt.

Op een aantal momenten waren de vogels even weg. De eerste keer dachten we dat dat was omdat ze zich bedreigt voelden. Maar al snel hadden we door dat het voer op was en dat er gewoon nieuw voer nodig was om te terug te laten komen. Wat een verschil met HBN4 in mei. In totaal hebben we 12 soorten vogels voor onze lens voorbij zien komen. Een geslaagde dag in HBN5. Een aantal van de foto’s is terug te vinden in de shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *