Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Haterse vennen

Dankzij onze nieuwe CAO, waar in mijn geval er wat meer verlofdagen zijn bijgekomen, begint het seizoen van 4 dagen in de week werken iets eerder en zal ook wat langer doorgaan. Vandaag was dus de eerste vrije vrijdag. Ik zie dat toch ook wel een soort als start van het nieuwe fotojaar en wat is beter om een nieuw jaar te beginnen met een grote schoonmaak. Ik ben dus vanmorgen met mijn camera’s bij Chipclean geweest om de sensoren van mijn camera’s te laten reinigen. Op de 5D was eigenlijk geen stofje te vinden, maar de 80D had wel een beurt nodig. Een vlek zag ik inderdaad af en toe al in mijn foto’s terug en die moest ik dan in Lightroom wegpoetsen. Die actie kan ik nu weer achterwege laten want hij is weer brandschoon. Daarna door naar de Haterse vennen.

De Haterse vennen zijn vlak in de buurt van Chipclean en ben ik eens gaan kijken of het Corona verantwoord was om daar de natuur in te gaan. En dat was het. Eindelijk weer eens lekker de natuur in. Ik heb dat gemist de laatste weken.

De eerste foto die in de galerij staat is trouwens afgelopen zondag in mijn voortuin genomen. Dan volgen een aantal foto’s van de Haterse vennen waar ik technieken als HDR en Focus Stack heb toegepast. HDR omdat met de zon het dynamisch bereik van het onderwerp groter was dan dat een camera aankan. De tweede omdat ik de foto’s met de boom die in het water is gevallen van voor tot achter scherp wilden hebben. Ik sluit af met wat foto’s van met Raapzaad begroeide bermen die ik langs de A73 zag. Even van de snelweg af voor deze shots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *