Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Grevelingmeer

Het is al de hele week, zo niet langer, mooi lenteweer. De laatste dagen met temperaturen die richting de 20 graden gaan. Uitgerekend op de zondagochtend blijft het weer achter. Drie verschillende weersites met drie verschillende verwachtingen voor mijn geplande plek aan het Grevelingenmeer. De eerste dacht dat er wel bewolking zou zijn waar de zon doorheen ging komen. De tweede dacht aan mist en bewolkingen voor het merendeel van de ochtend. De derde zat er zo’n beetje tussen.
Uiteindelijk bleek nummer twee gelijk te krijgen. Mist en volledig bewolkt. Mijn hoop op een fraaie zonsopkomst op deze plek kon ik dus wel vergeten (en daarmee komt dit op mijn lijstje met terugkeerplekken).

Maar ook mist heeft zo zijn charmes en geeft het een rustige sfeer aan de foto’s. Voor de afbeeldingen met een laag standpunt heb ik de focus stack techniek toegepast om het geheel vanaf de voorste steentje tot en met de oude meerpaal mooie scherp te krijgen. Ook heb ik deze afbeeldingen nog wat nabewerkt in Photoshop voor wat lokale aanpassingen.

De komende week is de start van mijn 4-werkdagen periode en kan ik er weer wat vaker op uit.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *