Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Gouwebos

Vandaag naar een van mijn “Local patches” (een vakterm in de natuurfotografie, natuurlijk in goed Nederlands) geweest; het Gouwebos. Straat uitlopen en ik sta er al. Voor de nieuwsgierigen onder ons, mijn andere lokale plekjes zijn het Bentwoud, het Weegje en de Reeuwijkse plassen.
Vandaag ging het mij voornamelijk om vogels. De groene specht en de ijsvogel worden in het Gouwebos met enige regelmaat gezien, maar niet vandaag. Wel zag ik een aantal halsbandparkieten die inmiddels ook onze regio hebben bereikt. Ik dacht pas ook al ze bij mijn in de wijk gezien en vooral ook gehoord te hebben. Een exoot die hier niet thuis hoort maar zich steeds verder verspreid. Mogelijke consequentie is de concurrentie om nestholtes met de grote bonte specht en de boomklever.

Het bos zit vol met jong leven. Dat zowel de zanglijster en de merel druk bezig waren met het verzamelen van voedsel voor hun jongen is daar wel het bewijs van. Daarnaast zwommen er jonge eenden, zwanen, meerkoetjes en waterhoentjes. In een van de dode bomen zit een spechtennest met jong, maar blijkbaar is die al uitgevlogen. Er was in ieder geval geen activiteit.
Boven op de dijk bij de Voorofsche polder zwom de familie fuut. Leuk werd het toen een kuiken bij moeders op de rug sprong en zich lekker liet vervoeren.

Hij is even van de website weg geweest maar ik heb besloten om het portfolio toch weer te introduceren als een separate keuze in het menu. Dit omdat de shop een kleine selectie bevat van de foto’s die in de blog worden opgenomen. Het portfolio bevat alle foto’s uit de blogs en geeft daardoor meer inzicht in mijn werk..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *