Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Goeree Overflakkee

Twee weken terug stonden in de omgeving van Hillegom de tulpen nog niet bloei. Nu zijn we wat verder in tijd en hebben we een paar mooie zonnige dagen achter de rug. Tijd dus om weer eens een poging te wagen. Alleen besluit ik deze keer naar een andere omgeving te gaan. Op Goeree Overflakkee worden ook volop bollen geteeld. Vooraf had ik wat routes uitgezocht om te ontdekken waar ze ongeveer te vinden zouden zijn. Ook deze keer was Patrick weer van de partij.

Twee dingen vielen tegen:

  1. Het weer; ondanks de voorspelling van buienradar dat de zon zich regelmatig zou laten zien was het grijs bewolkt weer met zelfs af en toe een spatje regen.
  2. De bollenvelden; Het lijkt erop alsof de tijd hier anders heeft gelopen dan bij Hillegom want de meeste bollenvelden zijn al gerooid en het is echt zoeken naar nog wat velden.

Wat hier wel heel mooi is, is dat de bollentelers bordjes in hun velden hebben staan dat je welkom bent op het perceel onder de voorwaarde dat je niet tussen de bollen gaat staan en dat je niet gaat plukken. Na de regen van de dag ervoor wat dat land wel flink modderig.
Nadat we het hele eiland hadden rondgereden en toch nog wel wat mooie foto’s hebben kunnen maken op de velden die we konden vinden ging de reis naar Stellendam.

Bij Stellendam heb je mooi en aparte vogelobservatorium die uitkijkt over het Haringvliet. Ik was daar nog nooit geweest en was wilde deze wel eens met eigen ogen zien. Daarna nog even naar de andere kant van de dijk naar de vissershaven en -afslag van Stellendam met tot slot nog even een kleine sprong naar de het begin van de Kwade hoek waar een Regenwulp en Lepelaars te zien waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *