Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Gepubliceerd !!!

Zoals jullie weten zet ik mijn foto’s ook op flickr en plaats ik ze daar weer in relevante groepen. Een van die groepen is die van het Engelse “Digital SLR Photography” magazine.

Eind februari kreeg ik een mail of ik de foto, zoals die nu gepubliceerd is, in volle resolutie wilde sturen met alle relevante gegeven (camera, lens, gebruikte settings). Dit omdat ze overwogen deze in een van de volgende uitgaves te publiceren. Dit in een sectie waar bij een expert commentaar geeft op een foto van een van de lezers. Ik heb daar natuurlijk gehoor aan gegeven (na wat checks of e.e.a. wel klopte).

Daarna werd het een tijdje stil totdat tegen eind april het verzoek kwam om een licentieovereenkomst te tekenen waarin ik hun toestemming geef om de foto te publiceren. En nu, eind mei, staat het sneeuwklokje in het juni nummer van “Digital SLR Photography” magazine. Trots!!

Publicatie
Publicatie in “Digital SLR Photography” magazine

Het gegeven commentaar is terecht, al wilde ik met de foto juist het echo effect bereiken. In het commentaar vinden ze dat dus rommelig. De foto zoals ze voorstellen met een grotere diafragma opening heb ik ook gemaakt. Dat ziet er dan zo uit.

Alternatief
Zelfde groep sneeuwklokjes maar dan met een grotere diafragma opening

Het was inderdaad wat winderig die dag, dus het commentaar dat ik beter een hogere ISO had kunnen gebruiken om een snellere sluitertijd mogelijk te maken is helemaal terecht. Die nemen we volgend voorjaar mee in de herkansing.

En tja, photoshoppen, daar was ik toen nog niet echt mee bezig en probeer dat nog steeds tot een minimum te beperken. In een andere foto die ik die dag heb genomen heb in Lightroom wel wat vlekjes weggewerkt. Dan is het inderdaad wel mooier, dus eigenlijk hebben ze daar toch wel een punt.

Vlekjes wegwerken
Vlekjes weggewerkt in Lightroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *