Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Fotokamer

Tijd om een echte fotokamer in te richten. Afgelopen maandag bij Kamera Express de Canon ImagePROGRAF PRO-1000 printer opgehaald. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een professionele printer waarmee afdrukken tot en met A2 formaat geprint kunnen worden. Dat zijn dus afdrukken van zo’n 40 x 60 centimeter. Met 12 verschillende patronen met pigment inkt is er een brede kleurruimte voor natuurgetrouwe afdrukken met een groot dynamisch bereik. Afgedrukt op Canon Pro fotopapier levert dat dan een print die ook nog eens lang meegaat.

Door gebruik te maken van een Eizo beeldscherm die periodiek gekalibreerd word heb ik nu een kleurgekalibreerde workflow van camera tot print.

Voorheen deed ik het meeste editingwerk in Lightroom met de macbook op schoot, omdat de foto’s vooral op computer, tablet of telefoonscherm bekeken worden kan dat op zich ook wel. Maar om de kwaliteit van editing ook naar een hoger niveau te tillen is daar nu ook verandering in gekomen.

Na een fotosessie vind je me tegenwoordig dus in deze werkkamer waar ik de RAW bestanden importeer in Lightroom. Bewerken doe ik dan op het Eizo scherm met behulp van de Loupedeck+. Als het nodig is edit ik ook in Photoshop met behulp van mijn Wacom tablet.
Eenmaal klaar exporteer ik de foto’s in klein formaat voor gebruik op social media (Flickr, Facebook en Instagram).
De topfoto’s worden geĆ«xporteerd in vol formaat om opgenomen te worden in mijn shop bij Werk aan de Muur (bereikbaar via de knop Shop onder aan dit bericht).

Sommige foto’s maken het tot een uitgeprinte versie die dan ingelijst bij mij aan de muur komt te hangen of voor een expositie gebruikt kan worden.

“Fotokamer”

Canon ImagePROGRAF PRO-1000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *