Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

De achtertuin

Het is dit weekend (en de komende week trouwens) schitterend lenteweer. Helaas beperkt Corona nog steeds onze mogelijkheden om er op uit te gaan. De overheid roept op om ondanks het mooie weer zoveel mogelijk thuis te blijven en van het mooie weer te genieten in de achtertuin of vanaf het balkon. En eerlijk is eerlijk, het principe van social distancing lijkt zijn vruchten af te werpen. De toename in ziekenhuis en IC opname lijkt af te vlakken.

Ik geef dus gehoor aan de oproep en heb gisteren en vandaag op mijn buik in de achtertuin gelegen om foto’s van kikkers te maken die zich in de vijver vermaken. Mooie close-ups met mijn 100-400 lens. Ik ben echt supertevreden met deze lens. Wat produceert hij toch retescherpe plaatjes.

Omdat ik redelijk rustig en stil op de grond lag ging het overige leven in de tuin ook gewoon door. Tot mijn geluk zag ik een pimpelmees paartje af en aan vliegen met nestmateriaal om (hopelijk) een nestje te bouwen in het nestkastje wat aan de schuur hangt. Ik ben benieuwd…

Ook de Turkse tortel trok zich niets van mij aan en begon rustig aan zijn lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *