Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Corona

Maart 2020. Het Coronavirus heeft ons dagelijks leven flink veranderd. Hopelijk maar tijdelijk, de tijd zal het moeten leren. In plaats van naar mijn werk te gaan zet ik nu ‘s morgens in mijn eigen keuken een bakkie koffie en zit ik vrijwel de gehele werkdag in mijn eigen foto- en werkkamer. Vooralsnog tot 6 april, mogelijk nog langer. Dat is vreemd. Geen direct contact meer met je collega’s en dus ook geen babbeltje meer. Ik mis dat wel.
De meetingen verlopen via Skype. Voor een groot deel kan dat ook best, voor sommige meetingen is het behelpen. Vrijdag hadden we een informeel/social skypesessie, gewoon om wel even als directe collega’s uit ons team met elkaar te kunnen babbelen. Blij mee.

Corona heeft zeer zeker ook gevolgen voor mijn passie, de fotografie. De workshop op 11 April in de Oostvaardersplassen die ik van Kamera Express cadeau kreeg bij mijn nieuwe 100-400 mm lens is geannuleerd en wordt op een nog later te bepalen datum ingehaald.
De grote fotovakbeurs in Keulen (Photokina) eind mei is ook geannuleerd en gaat nu pas in mei 2022 plaats vinden. Dat zijn toch van die dingen waar je je op verheugd had.
Het sluiten van sportaccommodaties, musea, restaurants etc. heeft er voor gezorgd dat vele mensen hun vrije tijd nu in de natuur gaan doorbrengen en die grotere drukte heeft zeker impact op mijn voorkeur voor natuurfotografie. Juist nu er een periode van mooi lenteweer aanbreekt en het frisse groen te voorschijn komt.

Ik hoop dat we met zijn allen zoveel mogelijk gehoor geven aan de richtlijnen van de Overheid en het RIVM en dat we echt die 1,5 meter afstand tot elkaar in acht nemen en dat we daardoor, met elkaar, het virus onder controle krijgen. Dat we straks, net als in China nu, langzaam weer het normale dagelijkse leven kunnen gaan oppakken.
Diep van binnen vraag ik me nog wel hoe normaal straks dat dagelijkse leven zal zijn. Ergens heb ik het gevoel dat deze crisis de manier waarop we naar de wereld kijken voor altijd heeft veranderd. Ook zal het na afloop van de crisis nog lang duren denk ik voordat we niet meteen in de paniekstand springen als er iemand niest of hoest.

Geen mooie nieuwe foto’s deze keer, maar nog genoeg andere foto’s om van te genieten.

Groetjes en veel liefs
Leo

(Wees voorzichtig en let een beetje op de mensen in je directe omgeving)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *