Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Bollenvelden van Goeree-Overflakkee

Het is weer april en de tijd van bloeiende bollenvelden is weer aangebroken. De bollenvelden van Goeree-Overflakkee hebben mijn voorkeur vanwege de uitgestrektheid. De bollenvelden rondom Hillegom zijn allemaal toch kleinschaliger (en overladen met toeristen).
De dag begon met dichte mist die langer bleef hangen dan het weerbericht had verwacht. Maar uiteindelijk trok de mist toch op. Ook hier bracht het nadeel ook een voordeel met zich mee, want alle tulpen waren voorzien van waterdruppels. Dat maakt ze dan net weer wat fotogenieker.
Later op de ochtend brak zelfs de zon door zodat ik ook foto’s van tulpen tegen een blauwe lucht kon maken.

De tulpen met waterdruppels riepen om macrofoto’s en ik was blij dat ik mijn nieuwe RF 100mm macrolens had meegenomen zodat ik daarmee de eerste macrofoto’s kon maken. Met deze foto’s nog niet echt kunnen spelen met de Spherical Abberation control-ring waarmee je de bokeh kan veranderen, dus dat zal nog even moeten wachten.
Ik ben zelf erg happy met de detailfoto van een tulpen bloemblad met waterdruppels en de foto van witte tulp met de waterdruppels langs het bloemblad. Ook de foto van de roze tulp tegen de blauwe lucht vind Ik zelf erg mooi.

Ook had ik mijn kleine DJI drone meegenomen zodat ik ook nog wat foto’s vanuit de lucht kon maken.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *