Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Biesbosch

De afgelopen twee vrijdagen heb ik doorgebracht in de Biesbosch. Ik heb een rubberboot van Talamex gekocht met een elektrische fluistermotor en een stevige accu. Daarmee kan ik zo’n 5 tot een 6 uur varen en een afstand van zo’n 20 kilometer afleggen. De topsnelheid van zijn fluistermotor is niet hoog, ik heb op zijn best een snelheid van 6,1 km/h gezien op mijn Garmin. Maar snel varen is ook niet het doel. Deze boot geeft mij de kans om rustig door watergebieden, zoals bijvoorbeeld de Biesbosch, te varen zonder dat al het dierenleven opschrikt. Dat geeft een mooie kans om redelijk dichtbij dierenleven te komen zonder dat alles snel wegvliegt, zwemt of rent. Daarnaast geeft zo’n boot om de mogelijkheid om lage standpunten in te nemen.

Talamex rubberboot met elektrische fluistermotor

Natuurlijk hoop je in de Biesbosch vooral op een ontmoeting met een bever, maar al zijn er beversporen in overvloed, de bever zelf heb ik nog niet gezien. En dan lag ik gisteren toch al om half zeven in het water. Ze zijn namelijk vooral s ‘morgens vroeg en ‘s avonds rond de schemering actief.
Wel heb ik voor het eerst foto’s kunnen maken van een Koekoek. Ik heb hem de afgelopen jaren al vaak gehoord op mijn omzwervingen in de natuur , maar zelden gezien. En als ik hem al zag dan was dat omdat hij wegvloog.

In de Biesbosch stikt het ook van de futen. sommige zijn nog steeds aan het balsen, anderen zijn daar wel klaar mee en liggen op het nest hun eieren uit te broeden.
Ook loopt er in de Biesbosch een redelijk grote kudde Schotse hooglanders rond en ook al was het weer gisteren niet warm, blijkbaar zijn sommige toch al op zoek naar verkoeling in het water.
De Nijlgans op zijn drijvende tak was ook een leuke ontmoeting.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *