Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Bentwoud

Het heeft even geduurd, maar vandaag eindelijk weer eens in het Bentwoud op pad en dan ook nog eens met een hele nieuwe lens.
Ik werk al bijna 30 jaar bij dezelfde werkgever en van de jubileumgratificatie heb ik de Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM met daarbij een Canon EF 1.4x extender gekocht. Vandaag eerst op pad met alleen de lens en ik moet zeggen; ik ben zeer aangenaam verrast door de kwaliteiten van deze lens. Haarscherpe foto’s en een razendsnelle en spot-on autofocus.

De kwaliteit van de nieuwe lens was niet de enige aangename verrassing vandaag. Ik spotte een torenvalk op een paaltje die heerlijk aan het genieten was van zijn vangst, een (voor hem) heerlijk muisje.

Wat wel op viel was dat alle dieren flink schuw waren. Zelfs de Schotse hooglanders die je normaal dicht kan benaderen liepen al snel weg (ik was nog op meer dan 60 meter afstand). Of dat nu komt door het vuurwerk die je ook daar van alle kanten al hoort of dat het gewoon te druk is met mensen, ik weet het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *