Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Atlantik Wall

Deze vrijdag was ik door een filmpje op YouTube nieuwsgierig geworden naar de Atlantik Wall in de duinen bij Katwijk aan Zee. In het filmpje vlogen ze met een Drone over de restanten van een tankwal. Ik wilde met eigen ogen wel eens zien hoe dat er uit zag. In het Panbos is slechts een klein stukje te zien, maar geeft wel een goed beeld van hoe het er uit ziet.

Als je vanuit het Panbos de duinen en het waterwingebied van Dunea inloopt krijg je uiteindelijk wel een beter beeld bij de omvang van deze Duitse verdedigingswerken in onze duinen. Alleen is door de tijd heen het grootste deel wel verdwenen onder het zand waardoor alleen het bovenste stukje van de muur er nog bovenuit steekt. Jammer is ook wel dat het grootste deel van de muur ligt in een gebied wat niet toegankelijk is. Deels omdat Dunea dat heeft afgesloten, en voor een deel omdat er ook nog een militair terrein ligt. Ik heb hier wel de DJI omhoog gebracht en een stukje gevlogen totdat ik de waarschuwing kreeg dat ik militair terrein naderde.

Verder kwam ik in het duingebied een mooi torenvalkje tegen die op zijn gemak op een paaltje zat. Voor een volgende zonsondergang fotoshoot ben ik ook even een duinovergang aan het verkennen geweest, daarvan een sneak preview.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *