Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Arnhem Centraal Station en Reeuwijkse plassen

Vandaag had ik weer een meeting in Arnhem. Niet voor het eerst en ik had tijdens een van die meetings al eens wat foto’s gemaakt van het mooie station met de compactcamera die ik altijd bij me heb. Ik heb me toen voorgenomen om nog eens terug te gaan met de ‘echte’ fotouitrusting, inclusief de geleende Tilt-Shift lens van mijn collega. Vandaag ging dus het statief mee en de fototas met camera, lenzen en nog wat ander klein spul. Na de meeting er even wat verlof tussen geplakt en me fotografisch uitgeleefd op het station.

Wel een uitdaging vanwege het steeds veranderende licht (zon achter de wolken, dan weer niet) en omdat ik het station zo leeg mogelijk wilde hebben. Ik heb daarvoor meerdere opnames gemaakt waarbij de wandelaars telkens op een andere plek in de foto waren. Door deze dan vervolgens in Adobe Photoshop als lagen te openen kan je dan met een masker in elke laag (opname) mensen wegwerken zodat de laag eronder zonder mensen zichtbaar wordt. Leuke techniek.

Ook heb ik een paar kleine panorama’s gemaakt waarbij gelijke lichtomstandigheden voor de individuele foto’s ook wel een must is. Na nog even wat gewerkt te hebben begonnen met de nabewerking in Photoshop en Lightroom en ik ben tevreden met het resultaat.

Op de weg naar huis werd de wolkenlucht steeds mooier en ik kon het niet laten om nog even een snelle stop bij het Reeuwijkse hout te maken. De Tilt-Shift lens eraf en de gewone groothoeklens erop voor deze foto’s van de Reeuwijkse plassen en de mooie wolkenlucht erboven.

Wat ben ik blij met een baan en een werkgever waarbij dit soort flexibiliteit mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *