Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Ardennen

Het is herfst en het werd weer eens tijd voor een tochtje naar de Ardennen. Samen met Patrick naar de vallei van Trôs-Maret en aansluitend naar de stuwdam bij Lac de la Gileppe.

De vallei van Trôs-Maret

De dag begint bij de vallei van Trôs-Maret waar een mooie beek door heen stroomt. Door de lange droge zomer zijn de herfstkleuren anders (lees minder aanwezig) dan voorgaande jaren. Het kost dan ook wat moeite om kleur in de foto’s te krijgen. Er zijn hier wel wat hoogteverschillen en er zijn een paar mooie watervalletjes die je beneden in de vallei wel ziet, maar waar je niet bij kan komen. De route is soms uitdagend met name door het door vocht glad geworden leistenen rotsen. Hier en daar zijn kabels in de rotswand aangebracht om je aan vast te houden.

Lac de la Gileppe

We reizen na de sessie in de vallei door naar Lac de la Gileppe waar een stuwdam het water tegenhoud. Doel ervan is met name de drinkwater voorziening voor de regio. Daarnaast word er ook elektriciteit geproduceerd. De twee inlaattorens waar op meerdere hoogtes inlaten in zitten om het drinkwater in te nemen vormen een mooi onderwerp voor een serie foto’s. Wat opvalt is de lage stand van het water.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.