Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Amsterdamse Waterleidingduinen

Op mijn tweede vrije vrijdag van dit jaar stond de Amsterdamse Waterleidingduinen weer eens op de agenda. Het is al weer even geleden dat ik hier geweest ben. Ingang Pannenland deze keer. Lekker vroeg op pad en ook nog lekker rustig. Voelde me net als Remi soms alleen op de wereld. Het begon allemaal nogal tam. Weinig dieren te zien en als je dan een damhert zag was deze nogal schrikachtig, waarschijnlijk omdat de jagers nog bezig zijn met het uitdunnen van de populatie. Later werd het wat beter en kon ik een maar mooi opnamen van damherten maken. Mooi moment toen twee damherten even kort gingen vechten, helaas heeft een van de twee net zijn kop achter een pol gras.
Nog even wezen kijken bij de vossenburcht van vorig jaar en het lijkt erop alsof hij weer gebruikt wordt. Er zat een recent gegraven nieuwe in-/uitgang. Aan de sporen te zien (of juist het ontbreken daarvan) gebruiken ze echter die vooringangen niet echt en komen ze er waarschijnlijk aan de andere (wat minder zichtbare) kant uit. Ik heb vandaag in iedere geval geen vos gezien.

Boomkikkers

Tweede plek op mijn lijstje was de plek van de boomkikkers, eigenlijk nog te vroeg, maar op waarnemingen.nl stond toch dat er al weer gespot waren. Daar aangekomen bleek echter al een groepje van zes, (6!!) fotografen door het kleine gebiedje te banjeren. Op deze manier zullen de boomkikkers ongetwijfeld wel op zoek gaan naar een andere stek en ik geef ze geen ongelijk. Ik ben maar doorgelopen.

Zandhagedis

Na nog wat meer damhertjes en een kwikstaart kwam ik na bijna 5 uur banjeren door de Amsterdamse Waterleidingduinen weer in de buurt van ingang Pannenland. Een plek waar ook vaak de Zandhagedis wordt gezien en ik zag al wat collega fotografen bij een tweetal plekjes staan.
Geheel volgens de nieuwe Corona maatschappij heb ik rustig gewacht totdat ze klaar waren en doorliepen voordat ik aan de slag ben gegaan. Na een paar jaar al naar deze beestjes uitgekeken te hebben was het vandaag dan eindelijk raak. Op de foto staan de mannetjes die in de paartijd felgroen kleurt.

Op de weg naar huis nog even gestopt bij een bollenveld aan de achterkant van Hillegom. Wat verder weg van de doorgaande routes en hier stonden de tulpen dus nog volop in bloei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *