Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Amsterdamse Waterleidingduinen

Ik ben er dit jaar niet vaak geweest, in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Mede omdat ik me stoor aan hoe sommige mensen, die zich natuurfotograaf noemen, zich gedragen richting de vossen en vosjes. Het voeren dat plaats vind met, als ik berichten mag geloven, zelfs kuikens.
Ook de manier waarop ik de laatste keer een hele groep op een klein stukje natuur heb zien zoeken naar de boomkikkers. Gewoon de leefomgeving stevig verstorend van deze beschermde diersoort. Dat gedrag stuit me erg tegen de borst.

Voor mij komt de liefde en respect voor natuur op de eerste plaats. En als je die natuur niet op een normale en respectvolle manier vast kan leggen dan is dat maar zo, dan maar geen foto.

Maar op mijn laatste vrije vrijdag van dit jaar waren de Amsterdamse Waterleidingduinen weer eens aan de beurt, want het blijft een mooi stuk natuur. Deze keer niet alleen maar samen met collega fotografen Patrick en Jos.

Vanaf ingang Oase eerst een stukje naar beneden en dan af en toe struinend richting de Duizendmeterweg. Dan door richting het huisje wat daar aan het eind van de weg staat. Terug langs ingang Zandvoort en langs de bunkers uit de Tweede wereldoorlog. Verder terug naar de ingang (nu uitgang) Oase. Het weer was niet zo fraai als beloofd door buienradar. Zelfs af en toe een spatje regen.

De gebruikelijke overvloed aan damherten was deze keer minder dan ik gewend ben, maar hier en daar kwamen we er toch een aantal tegen. Op een gegeven moment zagen we een grote groep aan de overkant van het water. Twee mannetjes uit die groep gingen speels een gewei gevecht aan. Dat blijft toch altijd mooi om te zien. Op de duizendmeterweg kon ik de voor mij mooiste fotoserie van dag maken en dat is toch wel het damhert wat op me af komt lopen tussen de duindoorns. Een mooi vage voorgrond met het damhert daar centraal in.

Al met al een geslaagde dag. De Amsterdamse Waterleidingduinen waren een mooie afsluiting van mijn vierdaagse werkweek periode voor dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *